MĚDĚNÝ VÝČEP DOMINUJE celému interiéru ... výrazný architektonický prvek

Dominantním jednotícím prvkem je typický výčep s měděným krytem (replikou víka pivovarské varné pánve) a s barovým pultem. Dřevěné kazetové obložení stěn vytváří spolu s originálními výčepními stojany podle předlohy z Pivovarského muzea Plzeň jedinečné prostředí. I nábytek dokresluje atmosféru přelomu 19. a 20. století, zejména dřevěné tonetky a dřevěné stoly. Atraktivní jsou také výtvarné prvky. Výzdoba interiéru je tvořena zápůjčkami originálů a kopií exponátů z Pivovarského muzea Plzeň. Nechybí obrazy, dobové fotografie, certifikáty, reklamní cedule, dobové reálie a artefakty z historie výroby piva. Franchisingový koncept Plzeňského Prazdroje, a. s., se opírá o marketingový potenciál názvu Pilsner Urquell a unikátní, jednotný interiér restaurací. V centru pozornosti je samozřejmě plzeňský ležák.


KAŽDÁ HOSPODA se musí vyvíjet! Má svoji minulost, přítomnost i budoucnost. ... Corso, Rozkvět, Drápal a Pilsner Urquell Original Restaurant

Historie objektu, ve kterém se nyní nachází Pilsner Urquell Original Restaurant, je spjata s významným olomouckým starostou JUDr. Richardem Fischerem, který se velmi zasloužil o rozvoj Olomouce po roce 1918. Jeho potomci potvrdili, že by se panu Richardu Fischerovi nová podoba restaurace líbila a určitě by tu byl stálým hostem. Na počátku minulého století byla v objektu známá kavárna Corso. Pivo se zde čepovalo stále bez ohledu na dějiny, ať už se restaurace jmenovala Corso, Rozkvět či Drápal. Každá hospoda se musí vyvíjet. Proto došlo v létě roku 2007 k rozsáhlé přestavbě interiéru. Vznikla jedinečná hospoda s osobitou atmosférou, kde se hosté cítí dobře.


Plzeňský ležák má k Olomouci BLÍŽ, než se zdá ... bez kvalitního ječmene z Hané se pivovar neobejde

Plzeňský ležák do Olomouce patří a má sem blíž, než bychom si představovali. Plzeňský Prazdroj si pečlivě vybírá používané suroviny pro výrobu svých piv. Nejinak je tomu i při výrobě proslulého ležáku Pilsner Urquell. Již od počátku je součástí varného procesu dvouřadý ječmen nejvyšší kvality. Ten, který je pěstován tady, na Hané.


Pivo na čepu PRO KAŽDÉHO

Pilsner Urquell Original Restaurant nabízí posezení pro více než 160 hostů. Nechybí ani letní zahrádka. Otevřeno je denně. Tradiční česká kuchyně je doplněna o velký výběr steaků, které jsou vyhledávanou lahůdkou. Pro milovníky masa je možné připravit i výtečný tatarský biftek. V poledne nechybí oblíbená „meníčka“. Připravena jsou čtyři jídla za zvýhodněnou cenu. Hosté si mohou vybrat ze tří značek piva. Na pomyslném vrcholu stojí ležák Pilsner Urquell, kvůli kterému se turisté i místní často vrací. Milovníci černého piva si mohou vychutnat tmavého Velkopopovického Kozla. Nechybí čepovaný Radegast Birell. Zajímavá je i kombinace ležáku Pilsner Urquell a tmavého Kozla v podobě řezaného piva. Pilsner Urquell je samozřejmě čepován přímo z pivního tanku.


VE SKLEPÍCH se pivo skladuje od nepaměti. Ale v tancích?

Sklep byl vždy místo, kde se skladovalo pivo. Chlad, temno, stálá teplota, klid – to dělá pivu dobře. Ještě lépe však pivu dělá tank. Ve sklepě olomouckého Pilsner Urquell Original Restaurantu Drápal však nehledejte vojenskou techniku. V pivovarnictví tanky vypadají jinak a představují v současnosti nejlepší technický systém pro čepování piva. Tímto speciálním zařízením pro čepování piva začal Plzeňský Prazdroj vybavovat své zákazníky od počátku roku 1995. V dnešní době se s tankovnami můžeme setkat ve více než 300 restauracích a pivnicích v Čechách a na Moravě, které nabízejí značky Pilsner Urquell, Gambrinus, Radegast nebo Velkopopovický Kozel.


TANKY ve sklepích u Drápala

Tankovny představují nejlepší technický systém pro čepování piva. Pivo čepované z tanku není upraveno pasterizací. Jeho kvalita nemůže být při čepování negativně ovlivněna používaným vzduchem, protože pivo nepřichází s tlačným plynem vůbec do styku. O spokojenosti zákazníků mohou nejlépe hovořit majitelé těch provozoven, kde byly během uplynulých 12 let tankovny instalovány. Mezi ně patří i Pilsner Urquell Original Restaurant Drápal v Olomouci.


Tankovny jsou dokladem péče, kterou VĚNUJE Plzeňský Prazdroj KULTUŘE ČEPOVÁNÍ a pití piva

K zavedení tankoven vedlo pivovar několik podstatných důvodů. Jednoznačně pro hovoří kvalita piva. Pivo je nepasterizované, jde tedy o maximálně přírodní produkt, který má vždy ten správný říz, tzn. není přesycené, jak tomu občas bývá v případě čepování ze sudů. Dalším kladem je významná úspora nákladů při distribuci. Navíc se hostinský místo častého narážení sudů může věnovat svým hostům. V nerezovém tanku o objemu 10 hl je pivo uloženo v nepropustném polypropylenovém vaku, tzv. bag-in-box. Tento vak je absolutně neprodyšný a neuvolňuje z povrchu žádné sloučeniny. Pivo se čepuje s použitím vzduchových kompresorů vybavených filtry a ven se dostává tlakem vzduchu na vnitřní vak. Tanky, které jsou chlazeny na teplotu 8–10 °C, jsou umístěny v izolované místnosti – tankovně.